Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2021

В обласній прокуратурі відбувся семінар, на якому обговорили особливості захисту інтересів дітей та протидії насильству (ФОТО)

  У п’ятницю, 19 березня 2021 року, у Житомирській обласній прокуратурі відбувся семінар на тему «Особливості виконання функцій прокурати з питань захисту інтересів дітей та протидії насильству».
    У семінарі, який організовано у форматі скайп-зв’язку, взяли участь прокурори відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури, заступники керівників окружних прокуратур та ювенальні прокурори.
    Відкриваючи захід, заступник керівника обласної прокуратури Сергій Зубак зауважив, що обговорення винесених на семінар питань, зокрема, підвищення якості досудового розслідування та ефективність процесуального керівництва у кримінальних провадженнях за участі неповнолітніх наразі є актуальним. 
    «Вимога часу – забезпечити діяльність з цього напряму на якісно вищому рівні. Звертаю увагу керівників окружних прокуратур, що у питаннях захисту інтересів дітей не може бути другорядних позицій. І це передбачено наказом Генерального прокурора, де визначено, що безпосередньо виконання функцій прокуратури щодо захисту інтересів дітей та протидії насильству необхідно доручати прокурорам, які мають високі моральні, ділові та професійні якості», - наголосив Сергій Зубак.
      У виступі начальника відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Оксани Кайданович акцентовано увагу на змінах у законодавстві, що стосується захисту дітей від сексуальної експлуатації.
    Зокрема зазначено, що 17.03.2021 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (Ланцаротської конвенції).  
    Указаний закон посилює кримінально-правовий захист дітей, підвищує ефективність роботи кіберполіцейських у збиранні доказів та доведенні злочинного умислу, мінімізує можливості для виробництва дитячої порнографії, має на меті зниження рівня сексуального насильства.
    Також на семінарі виступили ювенальні прокурори відділу обласної прокуратури Інна Дереча та Людмила Кучер, які приділили увагу таким головним проблемним питанням, як забезпечення належним чином досудового розслідування у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені неповнолітніми, у яких потерпілими є діти та у сфері охорони дитинства, представницька діяльність у цій сфері.
    Про шляхи гуманізації кримінальної відповідальності неповнолітніх та впровадження відновного правосуддя поділилася знаннями ювенальний прокурор Житомирської окружної прокуратури Тетяна Мачихіна, яка нещодавно взяла участь у навчанні Тренінгового центру прокурорів України у місті Києві.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1626