Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2021

На Житомирщині за виготовлення та збут психотропної речовини – амфетаміну - судитимуть екстрадованого втікача-організатора злочинної групи

        У четвер, 18 березня 2021 року, Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, придбання, зберігання та збуту психотропних речовин, вчинених організованою групою, організації та утримання місць для незаконного виготовлення психотропних речовин (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 317 КК України).
    За даними слідства, 50-річний житель Житомира спільно з дружиною  займалися протиправним наркобізнесом. Обладнавши в одній з кімнат дачного будинку свого роду «нарколабораторію», виготовляли психотропну речовину – амфетамін.
    Залучивши до незаконної діяльності ще двох своїх знайомих, протягом березня 2018 - лютого 2019 років систематично збували виготовлену психотропну речовину наркозалежним жителям Житомира.
    Під час обшуків у помешканні виявлено 232 г амфетаміну, що є особливо великим розміром, спеціальне обладнання для його виготовлення, отримані від злочинної діяльності грошові кошти.
    Як повідомлялося раніше, зловмисник, з метою уникнення від кримінальної відповідальності, тривалий час переховувався від слідства на території Королівства Данії. Однак 01.02.2021 його було екстрадовано в Україну та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
    Справу щодо його спільників наразі розглядає Корольовський районний суд міста Житомира.
    Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області, за оперативного супроводу Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
    Обвинувальний акт стосовно організатора злочинної групи скеровано до  Житомирського районного суду.
    Публічне обвинувачення підтримуватиме Житомирська обласна прокуратура.
 Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1354