Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2021

10 років і 9 місяців ув’язнення - прокуратура Житомирщини домоглася суворішого покарання учаснику організованої групи за крадіжки майна та зброї

 
     Житомирською обласною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення стосовно громадянина Молдови, який у складі організованої групи скоїв низку крадіжок із приватних будинків.
    Судовим слідством доведено, що 31-річний молодик протягом лютого 2015 року разом із трьома своїми поплічниками скоїли п’ять крадіжок на загальну суму понад 400 тис. грн, поєднаних із проникненням до приватних осель.
    Попередньо вистеживши власників будинків та скориставшись їхньою відсутністю, зловмисники проникали у помешкання та викрадали цінні речі,  ювелірні прикраси, коштовні годинники, вогнепальну зброю.
    Вироком Корольовського районного суду міста Житомира обвинуваченого визнали винним за ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 185, ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 262 КК України та призначили покарання у виді 10 років і 9 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.
    Додамо, що це повторний судовий розгляд справи. Попереднім вироком суду «гастролера» засуджено до 7 років позбавлення волі.
    Однак прокуратура не погодилася з таким покаранням і виключенням кваліфікуючої ознаки вчинення злочинів у складі організованої групи та домоглася скасування вироку в апеляційній інстанції. 
    Матеріали щодо інших співучасників виділені в окреме провадження у зв’язку з переховуванням від органу досудового розслідування та оголошенням їх у розшук.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1848