Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2021

У прокуратурі на семінарі поглиблювали знання з актуальних питань щодо запобігання і протидії корупції

 
У Житомирській обласній прокуратурі відбувся семінар на тему «Актуальні питання, що виникають у сфері запобігання і протидії корупції та при розгляді судами справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією  з урахуванням новел в антикорупційному законодавстві».
У семінарі, який відбувався у форматі скайп-зв’язку, взяли участь керівники окружних прокуратур, їх заступники  та  прокурори, відповідальні за даний напрям роботи.
Відкриваючи захід, заступник керівника обласної прокуратури Роксолана Гребенюк зазначила, що антикорупційне законодавство України, публічний характер діяльності прокурорів та перебування під постійною увагою суспільства  покладає на нас відповідальність за дотримання вимог законів, уникнення підстав для сумніву в законності вчинених дій та прийнятих рішень.
Обговорення винесених на семінар питань наразі є актуальним. Зокрема,  ефективне забезпечення прокурорами участі у розгляді судами справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, усунення наслідків вчинення цих правопорушень є одними із чинників створення дієвої системи запобігання корупції.
У виступі начальника відділу забезпечення діяльності у сфері запобігання та протидій корупції Лесі Зозулі акцентовано увагу на судовій практиці розгляду адміністративних справ цієї категорії, дотримання вимог ст. 250 КУпАП та на необхідності вжиття прокурорами заходів, передбачених ст. 65-1 Закону України «Про запобігання корупції».
Також на семінарі виступила начальник відділу представництва інтересів держави у бюджетній сфері з питань державної і комунальної власності Ольга Вихристюк, яка приділила увагу питанню ефективності застосування представницьких повноважень щодо визнання незаконними відповідних актів, рішень, правочинів, виданих з порушенням вимог Закону, насамперед, в умовах реального конфлікту інтересів.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1285