Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2021

Прокуратура подала клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності ще одного неповнолітнього, який взяв участь у заходах відновного правосуддя

 
Прокурори Житомирщини, у межах процесуального керівництва, продовжують впроваджувати Програму відновного правосуддя для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення.  
Так, ювенальним прокурором Новоград-Волинської місцевої прокуратури запропоновано взяти участь у такій програмі неповнолітньому, який скоїв нетяжке кримінальне правопорушення, кваліфіковане за ч. 1 ст. 185 КК України. Зокрема, хлопець викрав мобільний телефон у свого однокласника.
Відтак фігуранта справи – учня однієї із загальноосвітніх шкіл - було охоплено заходами, розробленими Програмою. Зокрема, із хлопцем зустрілися та провели індивідуальну розмову медіатор і психолог, які роз’яснили, серед іншого, відповідальність за вчинене кримінальне правопорушення, обов’язок відшкодувати шкоду та примиритися з потерпілим.
Зважаючи на успішне проходження Програми, Новоград-Волинською місцевою прокуратурою до суду скеровано клопотання про звільнення неповнолітнього від кримінальної відповідальності.
Додамо, що з часу дії Програми медіаційні заходи застосовано до п’ятьох підозрюваних. За клопотаннями прокурорів від кримінальної відповідальності звільнено трьох неповнолітніх, стосовно двох підлітків справи перебувають на розгляді у судах.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1520