Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2021

23-річний водій у стані алкогольного сп’яніння скоїв смертельну дорожньо-транспортну подію - йому повідомлено про підозру

У вівторок, 30 березня 2021 року, за погодженням із Житомирською окружною прокуратурою, водію повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому  смерть (ч. 3 ст. 286-1 КК України).
За даними слідства, дорожньо-транспортна подія сталася на 158 км автодороги «Київ-Чоп», у с. Березівка Житомирського району, 29.03.2021, опівночі.
Житель Житомирського району, 23-річний водій, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом легкового автомобіля Skoda Oktavia, рухаючись у напрямку міста Житомира, порушив правила дорожнього руху, не дотримався безпечної дистанції та здійснив зіткнення із напівпричепом автопоїзда (фури), після чого зіткнувся з автодорожним відбійником.
Унаслідок зіткнення пасажир легкового автомобіля отримав тілесні ушкодження, що призвело до його смерті.
Наразі триває досудове розслідування, яке проводить Житомирський райвідділ поліції.
Житомирська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1756