Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2021

На Житомирщині судитимуть колишнього керівника підрозділу патрульної поліції - скоїв смертельну ДТП та залишив потерпілого без допомоги

 
Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого та завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135  КК України)
За даними слідства, смертельна ДТП сталася у грудні 2019 року у місті Чуднові, близько 21 години.
Начальник підрозділу патрульної поліції одного з територіальних відділень поліції  (на даний час звільнений з посади), керуючи автомобілем Volkswagen, порушив правила дорожнього руху та виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з велосипедистом.
Унаслідок скоєння дорожньо-транспортної події 64-річний велосипедист отримав значні травми, від яких помер.
До того ж, водій автомобіля не вжив усіх можливих заходів для надання  допомоги потерпілому, не викликав швидку медичну допомогу, не повідомив про ДТП поліцію. Натомість, щоб уникнути відповідальності за скоєне, поїхав з місця події.
Досудове розслідування проводило територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Хмельницькому.
Справу розглядатиме Чуднівський районний суд.
Публічне обвинувачення здійснюватиме Житомирська обласна прокуратура.
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1283