Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2021

До 15 років ув’язнення загрожує двом бойовикам «ДНР» за участь у терористичній організації: прокуратура Житомирщини скерувала обвинувальний акт до суду

 
Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох осіб, уродженців Донецької області, які брали участь у терористичних організаціях та у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч.1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 260 КК України).
Двох уродженців міст Іловайськ та Дебальцево Донецької області, 1984 та 1987 років народження, обвинувачують у тому, що вони у складі незаконних збройних формувань на посадах командирів взводу штурмової роти брали участь у збройних операціях із захоплення будівель державних та правоохоронних органів, взяттю їх під контроль.
Як повідомлялося раніше, бойовики мали псевдо військові звання «гвардії старший лейтенант» та «старший лейтенант», брали участь у бойових діях проти правоохоронців та військовослужбовців, задіяних у проведенні антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил, за що були відзначені псевдонагородами – медалями та орденами.
Досудове розслідування, у формі спеціального досудового розслідування, проводили слідчі УСБУ в області.
Справу розглядатиме Корольовський районний суд міста Житомира.
Житомирська обласна прокуратура забезпечуватиме публічне обвинувачення.
За скоєні злочини санкцією ст. 258-3 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1214