Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

Апеляційна інстанція підтвердила законність вимог прокуратури Житомирщини щодо неправомірності використання ставка площею 39 га

 
Північно-західний апеляційний суд підтримав позицію прокуратури стосовно незаконного використання приватним підприємцем ставка та землі площею 39 га, що в Бердичівському районі, залишивши без задоволення апеляційну скаргу користувача ставка.
Відтак залишається у силі рішення Господарського суду Житомирської області, яким задоволено позов Бердичівської окружної (місцевої) прокуратури та визнано недійсним договір про надання послуг з оптимізації гідрологічного і гідрохімічного стану водного об’єкту.
Йдеться про те, що у липні 2017 року Бердичівським міжрайонним управлінням водного господарства укладено з приватним підприємцем договір про надання зазначених послуг на ставку, вартістю 7,5 млн грн, що у с. Старий Солотвин Бердичівського району.
Однак прокуратурою встановлено, що такий договір є удаваним, оскільки укладений для того, щоб насправді приховати угоду про оренду земельної ділянки водного фонду та водного об’єкту та з іншими порушеннями.
З метою поновлення законності щодо використання водних об’єктів загальнодержавного значення прокурорами вжито заходів представницького характеру. 
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1218