Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2021

Посадовець держекоінспекції за долари прикривав незаконні порубки – прокуратура Житомирщини скерувала обвинувальний акт до суду

 
Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого службового становища (ч.3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, в.о. керівника одного з відділів Державної екологічної інспекції Поліського округу одержав неправомірну вигоду в сумі 600 доларів США від місцевого жителя.
За таку «винагороду» він гарантував «чорному лісорубові» прикрити незаконну порубку лісу, вирішити питання щодо непритягнення його до адміністративної відповідальності екологічною інспекцією і навіть попередити про спосіб вивезення деревини, у разі виявлення порубки правоохоронцями.  
Злочинні дії посадовця викрито 25.01.2021 за процесуального керівництва обласної прокуратури територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Хмельницький, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України.
Досудове розслідування проводилось Другим слідчим відділом                             (з дислокацією у м. Житомирі) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1506