Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2021

На Житомирщині виявили нелегальних старателів -прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного видобування бурштину (ФОТО)


 
Коростенською окружною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного видобування бурштину у лісовому масиві Коростенського району, за ч. 1 ст. 240-1 КК України.
Установлено, що 27.05.2021 нелегальні старателі за допомогою саморобної мотопомпи та знарядь до неї намагалися видобути сонячне каміння на території лісового масиву, що неподалік с. Рудня-Замисловицька, де раніше активно здійснювався незаконний видобуток бурштину.
Виявили вказаних осіб під час незаконного промислу працівники однієї з охоронних фірм спільно з працівниками місцевого відділення поліції.
Мотопомпу та інші знаряддя для видобутку бурштину вилучено та визнано речовими доказами у кримінальному провадженні.
Наразі встановлюються обставини вчинення злочину.
Матеріали кримінального провадження передані до відділення поліції №2 Коростенського райуправління поліції для проведення досудового розслідування.
Процесуальне керівництво здійснює Коростенська окружна прокуратура.
Нелегальним старателям загрожує покарання у виді штрафу від 51 до 170 тис. грн або обмеження волі на строк від двох до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією в дохід держави знарядь вчинення злочину.
Як повідомлялося раніше, спільна міжвідомча група з протидії незаконному видобуванню бурштину у північних районах області, до складу якої входять прокурори, працівники поліції та державних органів контролю, продовжує контролювати території, на яких раніше нелегально видобувалось коштовне каміння.
 
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1389