Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2021

Чотирьом особам, викритим на збуті фальшивих доларів США, змінено підозри, відповідно до яких передбачено суворіше покарання


За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом незаконного придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збуту підробленої іноземної валюти, вчиненого місцевими жителями.
У ході досудового слідства, за результатами детального вивчення обставин скоєння кримінальних правопорушень встановлено, що фігуранти справи скоювали злочини у складі організованої групи, до якої входили четверо осіб.
Наразі, на підставі виявлених додаткових обставин, 2 червня 2021 року, чотирьом особам повідомлено про зміну підозр з ч. 2 на ч. 3 ст. 199 КК України, яка передбачає суворіше кримінальне покарання.
Нагадаємо, групу осіб, 1970-1980 років народження, викрито та затримано 13.04.2021 під час збуту у Житомирі підроблених доларів США.
Під час особистих обшуків підозрюваних вилучено грошові кошти, здобуті незаконною діяльністю, мобільні телефони, чорнові записи тощо.
Також, з метою подальшої конфіскації, накладено арешт на майно підозрюваних, а саме,  6 автомобілів, земельну ділянку і будинок.
Задля забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваних чотирьом особам обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою (двох з них пізніше звільнено з під варти у зв’язку із внесенням застави), одному підозрюваному – домашній арешт.
Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
Додатково: санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1272