Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2021

Колишню слідчу податкової адміністрації Житомирщини обвинувачують у привласненні майже півмільйона гривень, вилучених під час обшуку

 
 
Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі та незаконних дій щодо майна, на яке накладено арешт (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 388 КК України).
 За даними слідства, старша слідча з особливо важливих справ Державної податкової адміністрації в області (тепер ГУ ДФС), привласнила речовий доказ (долари США, Євро, злоті, фунти та форинти), що в гривневому еквіваленті становить понад 450 тис. грн.
Замість того, щоб забезпечити відповідне зберігання коштів, вилучених під час обшуку у помешканні фігуранта справи - директора приватного товариства - обвинувачена використала їх на власний розсуд.
 Незаконні дії викрито обласною прокуратурою спільно з другим слідчим відділом (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу УСБУ в області та сектору внутрішньої безпеки ГУ ДФС в області .
Досудове розслідування проводило територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Хмельницькому.
Справу розглядатиме Богунський районний суд міста Житомира.
Житомирська обласна прокуратура здійснюватиме публічне обвинувачення.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1155