Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2021

У скоєнні розбійного нападу на підприємця Київщини та заволодінні майже одним мільйоном гривень підозрюють злочинну групу, організовану житомирянином (ФОТО)

 
За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури організованій групі у складі п'яти осіб повідомлено про підозру у скоєнні розбою, спрямованого на заволодіння майном у великих розмірах (ч. 4 ст. 187 КК України).
Крім цього, організатора злочинної групи додатково підозрюють у скоєнні розбою, поєднаного  з проникненням у житло та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами (ч. 3 ст. 187,  ч. 1 ст. 263 КК України).
За даними слідства, 51-річний уродженець міста Житомира, раніше судимий за бандитизм, з метою власного збагачення, створив та очолив організовану злочинну групу, залучивши ще чотирьох своїх знайомих, 1972-1989 років народження, жителів міста Києва та Київської області.
Відтак у грудні минулого року угрупованням скоєно розбійний напад на підприємця з Київської області.
 Застосовуючи ножі господарсько-побутового призначення та газовий балончик, підозрювані заволоділи готівковим коштами підприємця на загальну суму 976 тис. грн.
У ході досудового розслідування також встановлено причетність організатора злочинної групи до скоєння у 2017-2019 роках ще трьох розбійних нападів на підприємців Житомира та Житомирської області, а також у незаконному носінні і зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів до неї.
Під час обшуку у підозрюваних вилучено грошові кошти, зброю та бойові припаси, ножі, газовий балончик, наліпка "Поліція", балаклави, а також маскувальний одяг, який використовувався під час розбійних нападів.
Наразі організатору та трьом підозрюваним застосовано  запобіжний захід у виді тримання під вартою, ще одному - домашній арешт.
З метою забезпечення конфіскації майна та спецконфіскації накладено арешт на автомобіль КІА, яким користувалися нападники, мобільні телефони, грошові кошти.
Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.
Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1749