Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2021

Більше 350 соснових колод невідомого походження виявлено на території Малинської міської громади (ФОТО)

 
За процесуального керівництва Малинського відділу Коростенської окружної прокуратрури розслідується кримінальне провадження за фактом незаконної порубки, незаконного перевезення, зберігання та збуту лісу (ч. 1 ст. 246 КК України).
Незаконне перевезення правоохоронцями виявлено 09.06.2021, у с. Горинь Малинської міської громади Коростенського району.
Зокрема, двоє місцевих жителів, 1965 та 1956 років народження, на вантажних автомобілях УРАЛ-4320 та ЗІЛ-131 перевозили 150 соснових колод. Коли ж правоохоронці їх зупинили неподалік приватної пилорами, водії жодних документів про походження деревини не надали.
 Крім того, під час проведення огляду території пилорами виявлено 209 соснових колод. Однак власник пилорами, також не надавши ніяких документів щодо підтвердження законності походження лісоматеріалів, та нічого не пояснивши, спішно залишив територію.
Виявлену деревину і транспортні засоби вилучено та поміщено на майданчик тимчасового тримання місцевого відділу поліції.
Злочин із незаконним використанням лісоматеріалів виявлено завдяки злагодженим діям окружної прокуратури, співробітників Управління служби безпеки України в області та поліції.
Триває досудове слідство, яке проводить відділ поліції № 1 Коростенського райуправління поліції.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1798