Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2021

На Житомирщині приватне товариство завдало довкіллю збитків на суму понад 300 тис. грн - прокуратура заявила позов про відшкодування

 
 
Новоград-Волинською окружною прокуратурою заявлено позов про стягнення на користь держави з приватного товариства збитків на суму понад 300 тис. грн, заподіяних унаслідок порушення законодавства про охорону атмосферного повітря
Ухвалою Господарського суду Житомирської області у справі відкрито провадження.
Установлено, що приватне товариство, яке займається вирощуванням зернових та технічних культур на орендованих землях поблизу с. Орепи Новоград-Волинського району, користується котельнею з твердопаливним котлом, зерносушаркою, автозаправним пунктом (бензин та дизельне пальне), 11 складами зерна тощо.
Однак цими стаціонарними джерелами  викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря здійснювалися без відповідного дозволу, у порушення вимог Закону України «Про охорону атмосферного повітря» та іншого природоохоронного законодавства.
За підрахунками Держекоінспекції Поліського округу, унаслідок цього протягом листопада 2019 - березня 2020 років довкіллю завдано шкоди на суму понад 300 тис. грн.
Оскільки добровільно відшкодувати завдані збитки товариство відмовилося, окружною прокуратурою вжито заходів представницького характеру щодо примусового стягнення з господарника зазначеної суми.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1476