Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2021

На Житомирщині викрито канал збуту наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів ув’язненим – трьом фігурантам повідомлено про підозру (ФОТО)

    За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору угрупування та двом учасникам у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів у місцях позбавлення волі, вчинених організованою групою (ч.ч. 2, 3 ст. 307,  ч.ч. 3, 4 ст. 321 КК України).
    За даними слідства, з метою збуту наркотичних засобів, засуджений, відбуваючи покарання в одній з виправних колоній області, організував злочинне угруповання, до складу якого залучив ще одного ув’язненого та місцевого жителя.
    Зловмисники діяли за налагодженою схемою та розподіленими ролями. Організатор групи домовлявся по телефону із «постачальниками» про наявність наркотовару та перераховував на банківські картки обумовлену плату.     Співучасникам повідомлялося про розташування закладок  «замовлення», після чого вони забирали товар та доставляли його до виправної колонії, перекидаючи через огорожу.
    Установлено, що з червня 2020 по березень 2021 роки злочинною групою скоєно вісім епізодів кримінальних правопорушень, пов’язаних з придбанням, зберіганням, перевезенням з метою збуту та збутом наркотичних засобів – метадону і канабісу та сильнодіючих лікарських засобів у місця позбавлення волі у великих розмірах.
    Під час санкціонованих обшуків та оглядів місць події, зокрема і на території виправної колонії, правоохоронцями виявлено та вилучено 36 г метадону, понад пів кілограма канабісу та майже 90 пігулок сильнодіючого лікарського засобу.
    З метою забезпечення подальшої конфіскації, накладено арешт на грошові кошти (гривні та долари США), ювелірні вироби, ½ частину будинку у місті Коростені та квартиру у місті Овручі.
    Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області, за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозлочинністю в області ДБН Нацполіції України.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2353