Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

За 4 000 грн бердичівлянка намагалася «відкупити» сина від кримінальної відповідальності – справу скеровано до суду

Житомирська обласна прокуратура скерувала до суду справу за фактом надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах третьої особи дій з використанням наданого їй службового становища (ч. 3 ст. 369 КК України).
За даними слідства, подія сталася у квітні цього року у місті Бердичеві. 53-річна місцева жителька, аби «визволити» свого сина, якого правоохоронці затримали за підозрою у збуті наркотичних засобів, вирішила надати неправомірну вигоду керівництву територіального відділу поліції.
Зокрема, прийшовши у службовий кабінет до тимчасового виконувача обов’язків заступника начальника райвідділу поліції, запропонувала та надала неправомірну вигоду на суму 4 000 грн, попросивши закрити кримінальне провадження стосовно сина, незважаючи на роз’яснення їй кримінальної відповідальності за такий вчинок.
Досудове розслідування проводило Головне управління Нацполіції в області за оперативного супроводу Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
Справу розглядатиме Бердичівський міськрайонний суд.
Житомирська обласна прокуратура підтримуватиме публічне обвинувачення.
Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1363