Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

На 26,6 млн грн незаконно видобуто граніту на Житомирщині – судитимуть екс-депутата райради та його спільника

Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, що спричинило інші тяжкі наслідки, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 240 КК України).
За даними слідства, незаконний видобуток граніту (габро) з родовища, розташованого на території Кам’янобрідської сільської ради Коростишівського району, організував депутат Коростишівської райради (минулого скликання), засновник і директор приватного товариства, залучивши ще й майстра дільниці.
Установлено, що протягом п’яти років – до листопада 2019 року, камінь видобувався відповідно до одержаного дозволу.
Проте після закінчення терміну дії дозволу обвинувачений не продовжив ліценцію, натомість надав вказівку начальнику дільниці кар’єру продовжувати промислове видобування корисної копалини загальнодержавного значення.
Як повідомлялося раніше, депутатом та його спільником незаконно видобуто 10,5 тис. м3  каменю габро на загальну суму 26,6 млн грн.
У ході досудового розслідування на майно обвинувачених та спеціалізовану каменеобробну техніку накладено арешт.
Викрито гранітні оборудки Житомирською обласною прокуратурою спільно з Управлінням Служби безпеки України в області.  
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком. 
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1889