Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

Завдав довкіллю шкоди на понад мільйон гривень – на Житомирщині судитимуть зловмисника, який забруднив хімікатами більше 2 тис. м кв землі (ФОТО)

Коростенською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом забруднення і псування земель речовинами та іншими відходами чи матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей та довкілля (ч.1 ст. 239 КК України).
За даними слідства, злочин скоїв 53-річний уродженець та громадянин іншої держави, який на даний час проживає в Україні.
Зокрема, чоловік тривалий час складував пластикові та металеві ємності з небезпечними хімікатами на подвір’ї домоволодіння у с. Купище Ушомирської сільської ради Коростенського району.
Готуючи тару для подальшого продажу, він мив діжки, виливаючи отруйні хімікати у відкритий ґрунт навколо домоволодіння. Таким небезпечним «господарюванням» знищено рослинний покрив та забруднено ґрунт на території понад дві тисячі м кв.
Екологами встановлено, що у ґрунт та ґрунтові води потрапили такі небезпечні хімічні речовини, як амоній, сульфати, фосфор, хлориди тощо.
За підрахунками фахівців, унаслідок «хімічного» бізнесу завдано довкіллю шкоди на суму 1,1 млн грн. 
Наразі Коростенською окружною прокуратурою заявлено позов про стягнення з обвинуваченого завданих довкіллю збитків на зазначену суму.
Досудове розслідування проводило Коростенське райуправління поліції.
Справу розглядатиме Коростенський районний суд.
Публічне обвинувачення забезпечуватиме Коростенська окружна прокуратура.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2106