Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2021

Привласнювали борги з несплачених аліментів та кредитів – на Житомирщині викрито двох керівників територіальних відділів державної виконавчої служби (ФОТО)

    За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах та зберігається на носіях такої інформації, вчинені особами, які мають право доступу до неї (ч.3 ст.362 КК).
    За даними слідства, керівники двох територіальних підрозділів державної виконавчої служби області налагодили злочинну схему привласнення грошових коштів, які стягувались за судовими рішеннями з боржників.
    Зокрема, протягом 2020-2021 років посадовці, залучивши підлеглих,  організували внесення завідомо недостовірної інформації до інформаційної системи виконавчої служби.
    Відповідно до недостовірних відомостей кошти, що надійшли за виконавчими листами, скеровувалися не законним отримувачам, а перераховувалися на банківські картки підставних осіб.
    У подальшому стягнуті кошти, а це в основному борги за несплачені аліменти, кредитні зобов’язання підприємців тощо переводилися в готівку та привласнювалися чиновниками виконавчої служби.
    Наразі, 25.06.2021, у приміщеннях підрозділів виконавчої служби проведено санкціоновані обшуки та вилучено документацію, зокрема, виконавчі справи, що фігурують у кримінальному  провадженні, комп’ютерну техніку, а також банківські картки, які використовувалися у протиправній схемі.
    Викрито неправомірну діяльність посадовців державної виконавчої служби завдяки скоординованим діям обласної прокуратури, Управління СБУ в області та Головного управління Нацполіції в області.
    До уваги жителів Житомирщини: у разі наявності інформації щодо протиправних дій посадовців виконавчої служби, а також потерпілих від незаконних дій просимо звертатися до правоохоронних органів.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1041