Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2021

Незаконно вирубано понад 400 сосен на Житомирщині та завдано державі шкоди на понад пів мільйона грн – судитимуть головного лісничого спецлісгоспу

Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно головного лісничого одного з територіальних спецлісгоспів, яким вчинено службову недбалість, тобто, неналежне виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).
За даними слідства, відповідно до лісорубного квитка, протягом листопада – грудня 2018 року на території лісництва одного із спецлісгоспів Коростенського (раніше Лугинського) району, прохідною рубкою вирубано 409 дерев породи сосна різного стану і діаметру.
Проте встановлено, що, складаючи лісорубний квиток, головний лісничий допустив протиправну недбалість, оскільки саме на тій території не запроектовано жодних рубок, зокрема, і через низьку густоту лісу.    
Відтак майже півтисячі дерев на площі 1,7 га вирубано протиправно, чим  завдано державним інтересам шкоди на суму майже 630 тис. грн.
Незаконні дії розкрито завдяки спільним діям прокуратури та Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
Досудове розслідування проводив Другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомир) територіального управління державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницький.
Справу розглядатиме Лугинський районний суд.
Житомирська обласна прокуратура здійснюватиме публічне забезпечення.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1671