Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2021

Незаконно орендував гранітний цех площею майже 500 кв. м – за втручання прокуратури Житомирщини припинено користування державним майном

Постановою Північно-західного апеляційного господарського суду  задоволено апеляційну скаргу Житомирської обласної прокуратури та зобов`язано підприємця усунути перешкоди у користуванні та розпорядженні об`єктом незавершеного будівництва - приміщенням гранітного цеху, що належить державі, шляхом його звільнення.
Йдеться про те, що між державним підприємством, що у місті Коростишеві,  та фізичною особою-підприємцем у травні 2017 року укладено договір зберігання сировини та виробів з каменю у приміщенні гранітного цеху вартістю 1,3 млн грн.
Однак встановлено, що такий договір є прихованим договором оренди державного майна, оскільки гранітний цех є об`єктом незавершеного будівництва, не введений в експлуатацію, та, відповідно до закону, не може бути об'єктом оренди.
Відтак договір насправді є неукладеним, а приміщення гранітного цеху площею 463 кв. м використовувалося підприємцем без будь-якої правової підстави.
Прокуратура обґрунтувала незаконність користування приміщенням державної власності в апеляційному суді, яким винесено відповідне рішення та зобов’язано підприємця звільнити цех.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1562