Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2021

У прокуратурі Житомирщини підбили підсумки за півріччя та визначили основні пріоритети в роботі на наступний період (ФОТО)

 
У п’ятницю, 16 липня, в обласній прокуратурі, під головуванням керівника Олександра Білошицького, відбулася нарада, на якій обговорено підсумки роботи за перше півріччя поточного року та визначено основні пріоритети і першочергові завдання на найближчий період.
Відкриваючи нараду, керівник обласної прокуратури зазначив, що прожитий період був непростим, у березні місцеві прокуратури реорганізовані в окружні, і в певному сенсі колективи почали роботу з «нової сторінки».
Олександр Білошицький зауважив, що зроблено немало, є конкретні позитивні результати. Зокрема, завдяки вжитим координаційним заходам досягнуто зменшення кількості зареєстрованих кримінальних правопорушень, до того ж, майже удвічі більше, ніж по державі. Спостерігається зменшення вчинення тяжких правопорушень, проти життя і здоров’я особи, умисних вбивств, злочинів проти власності.
За остаточними результатами досудового розслідування розкрито понад дві тисячі кримінальних правопорушень.
За процесуального керівництва органів обласної прокуратури слідчими підрозділами поліції розслідувалося понад 60 тис. кримінальних проваджень, з яких закінчено майже 10 тис.
 Керівник обласного відомства також зазначив позитивні тенденції й щодо інших напрямів діяльності. Так, з метою захисту інтересів держави пред’явлено позовів на 1,8 млр грн, у тому числі на 12,8 млн грн у сфері охорони дитинства. Задоволено позовних вимог на 700 млн грн, реально виконано  майже на 300 млн грн, або майже 66%.
Разом з цим, Олександр Білошицький детальніше зупинився на аналізі проблемних питань, які потребують невідкладного вирішення.
Наразі усі окружні прокуратури мають докласти зусиль до захисту державних інтересів на пріоритетних напрямах. У першу чергу – це вжиття ефективних заходів щодо відшкодування збитків за закінченими кримінальними провадженнями, збитків, спричинених інтересам держави та територіальних громад, а також викриття і протидія організованій злочинності у земельній сфері, торгівлі людьми, добувній промисловості тощо.
«Наголошую, що сьогодення вимагає від нас докласти максимум зусиль для зміцнення авторитету оновленої прокуратури у суспільстві. Тому маємо як ніколи відповідально поставитися до виконання своїх функцій та покладених законом обов’язків, бо лише спільно зможемо забезпечити законність у регіоні та довіру громадян», - підкреслив Олександр Білошицький.
На нараді також виступили перший заступник керівника обласної прокуратури Олег Мостиховський, заступник Сергій Зубак та начальник управління Сергій Чурін, які  висвітлили результати та проблемні питання на відповідних напрямах та поглиблено зупинилися на вирішенні проблемних питань.
За підсумками наради визначено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності відомства та першочергові завдання на найближчий період з пріоритетних напрямів.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2715