Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2021

На міському пляжі Коростеня забрудненість води в річці Уж майже у п’ятдесят разів більше норми – прокуратура розпочала кримінальне провадження

Коростенською окружною прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про порушення правил охорони вод, що спричинило їх забруднення (ч. 1 ст. 242 КК України).
За результатом моніторингу Інтернет-сайту, на якому розміщено лабораторні дослідження щодо якості води у водоймах, проведені Житомирським обласним лабораторним центром МОЗ України, встановлено, що якість води на пляжі річки Уж у Коростені не відповідає нормам.
Зокрема, відповідно до відібраних 21.07.2021 лабораторним центром проб, у воді перевищені норми мікробіологічних показників майже у 50 разів, а саме, індекс лактозопозитивної кишкової палички становить 240 000/ дм3 при нормі не більше 5000/ дм3.
Відтак зазначений показник свідчить про порушення правил охорони вод (водних об’єктів), що спричинило забруднення поверхневих та підземних вод і створило небезпеку довкіллю.
З метою встановлення заподіяної довкіллю шкоди будуть залучені відповідні фахівці, відібрані зразки води для проведення експертиз та встановлення обставин скоєння злочину і причетних осіб. 
Матеріали провадження для проведення досудового розслідування передані до Коростенського райуправління поліції.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Коростенська окружна прокуратура
кількість переглядів: 1775