Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2021

Розбирали авіабомби та бойові снаряди у сараях біля житлових будинків – у Бердичеві та районі викрили майстерні «чорних» зброярів (ФОТО)

   
    Бердичівською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання та зберігання вибухових припасів та речовин без передбаченого законом  дозволу (ч.1 ст. 263 КК України).
    За даними слідства, двоє жителів міста Бердичева і Бердичівського району, 1976 та 1977 років народження, у місцях ведення боїв під час Другої світової війни відшукували за допомогою металошукачів бойові припаси, які не вибухнули. Привозили їх до господарських приміщень, що поруч із житловими будинками, де їх демонтували.
    У середу, 4 серпня, за місцями зберігання, демонтажу снарядів, авіаційних бомб, вибухових речовин проведено санкціоновані обшуки.
    Під час обшуків виявлено та вилучено пластикові банки із тротилом (майже пів кілограма) 5 порожніх корпусів авіабомб та снарядів, 2 артилерійські постріли, артилерійський порох,  37 осколкових авіабомб різного калібру (2,5 та 10 кг) категорії небезпечності – «надзвичайно небезпечні», в яких міститься вибухова речовина тротил, загальною масою майже 15 кг у тротиловому еквіваленті.
    Злочин розкрито за процесуального керівництва окружної прокуратури співробітниками Управління Служби безпеки України в області та Бердичівським райвідділом поліції.
    Наразі тривають слідчі дії, встановлюється джерело походження зазначених боєприпасів, вирішується питання щодо повідомлення про підозру фігурантам кримінального провадження.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 
 
 
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1918