Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2021

Майже 155 тис. грн буде повернуто комунальному підприємству Житомира – прокуратура довела незаконність підвищення ціни столичним товариством на дизельне пальне

За позовом Житомирської окружної прокуратури Господарським судом м. Києва визнано недійсними дві додаткові угоди до договору на постачання дизельного пального комунальному підприємству Житомира та стягнуто з приватного товариства майже 155 тис. грн надміру сплачених бюджетних коштів.  
Йдеться про те, що київське товариство з обмеженою відповідальністю у січні 2019 року, за результатами відкритих торгів, уклало з комунальним підприємством, яке забезпечує перевезення пасажирів міським електротранспортом, угоду про постачання дизельного пального на загальну суму 3,5 млн грн.
Проте невдовзі постачальник безпідставно, за відсутності коливання ціни на ринку, підвищив вартість одиниці товару, що є прямим порушенням принципів закупівлі та вимог Закону України «Про публічні закупівлі».
Унаслідок недобросовісних дій столичного постачальника ціну дизельного пального було збільшено на 155 тис. грн, натомість обсяг палива, який товариство зобов’язалося поставити, зменшено на понад 16 тис. літрів.
Завдяки вжитим прокуратурою заходам представницького характеру до місцевого бюджету буде повернуто усю зайво сплачену суму.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1407