Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2021

На Житомирщині понад 500 га землі державної власності незаконно передали у комунальну – прокуратура заявила позов про скасування рішення сільської ради

Радомишльським відділом Коростишівської окружної прокуратури заявлено позов про скасування рішень Вишевицької сільської ради щодо передачі у комунальну власність понад 500 га землі сільськогосподарського призначення, яка належить державі та перебуває у користуванні Поліської дослідної станції.
Наразі Житомирським окружним адміністративним судом у справі відкрито провадження.
Також, за клопотанням прокуратури про забезпечення позову, з метою упередження відчуження значної площі земель з державної власності, судом зупинено дію зазначеного рішення сільської ради.
Установлено, що Вишевицькою сільською радою Житомирського (колишнього Радомишльського) району наприкінці квітня цього року прийнято рішення щодо прийняття до комунальної власності п’яти земельних ділянок загальною площею понад 500 га.
Проте таке рішення прийнято всупереч вимогам Земельного кодексу України та з перевищенням повноважень, оскільки зазначені землі є державними та перебувають у постійному користуванні Поліської дослідної станції.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1829