Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2021

Двом учасникам терористичної організації ДНР, які у складі псевдо військ брали участь у незаконних збройних нападах, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури слідчими Управління СБ України в області двом особам повідомлено про підозру в участі у терористичних організаціях та в участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
За даними слідства, скоєння зазначених злочинів інкримінується двом уродженцям м. Дніпропетровська, 1984 та 1988 років народження, які мають псевдо військові звання «сержант».
Підозрювані тривалий час, з 2015 року і дотепер у складі незаконних збройних формувань (навідник механізованої роти та гранометник штурмової роти) є учасниками збройних нападів на установи органів місцевого самоврядування, будівлі правоохоронних та інших державних органів.
Також псевдо військові брали участь у боях проти правоохоронців і військовослужбовців, задіяних у проведенні антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил, чинили їм збройний опір.
Наразі вирішується питання щодо звернення до суду для надання дозволу на затримання обох підозрюваних та обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою.
Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Житомирська обласна прокуратура.
Розслідують кримінальне провадження слідчі Управління СБ України в області, за оперативного супроводу відділу контррозвідки цього відомства.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1704