Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2021

Співпрацював із ФСБ Росії - судитимуть жителя Бердичева, якого обвинувачують у державній зраді (ФОТО)

Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом скоєння державної зради, а саме,  діяння, умисно вчиненого громадянином України на шкоду обороноздатності,  державній безпеці України шляхом надання іноземній організації та їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч.1 ст. 111 КК України).
За даними слідства, 22-річний житель міста Бердичева, налагодивши контакт через мережу Інтернет із представником ФСБ Росії та вступивши з ним у злочинну змову, тривалий час, із січня по квітень 2021 року, отримував та виконував завдання, що завдають шкоду обороноздатності і державній безпеці України.
Діяв під конспіративним псевдонімом. Неодноразово фотографував військові об’єкти, територію полігону, будівлі, автотранспорт, розташування камер відеоспостережень, входи і виходи приміщень, у тому числі аварійні і пожежні, гуртожитки, у яких проживають військовослужбовців, а також збирав приватну інформацію про їх сім’ї.
Усю інформацію, фотографії передавав через інтернет. За кожне завдання отримував на банківську картку відповідну плату. За «сумлінність» його запросили до Росії для проходження спецпідготовки та видали гроші для оформлення закордонного паспорта.
З часу затримання і дотепер особа перебуває під вартою.
Як уже повідомлялося, протиправну діяльність агента викрито 22.04.2021 співробітниками підрозділу контррозвідки Управління СБ України в області за процесуального керівництва прокуратури.
Справу розглядатиме Бердичівський міськрайонний суд.
Публічне обвинувачення здійснюватиме Житомирська обласна прокуратура.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1891