Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2021

Канабіс ув’язненим постачав інспектор відділу безпеки виправної колонії – прокуратура Житомирщини скерувала справу до суду

Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту наркотичних засобів в місця позбавлення волі (ч. 2 ст. 307 КК України).
За даними слідства, злочин скоїв 28-річний молодший інспектор відділу нагляду і безпеки однієї з виправних колоній, що в місті Житомирі.
Правоохоронець, запакувавши у два зіп-пакети особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, приніс на територію виправної колонії, у службове приміщення.
Однак збути наркотичний засіб не вдалося, оскільки злочин викрили працівники оперативного відділу установи виконання покарань.
За висновками експерта, в обвинуваченого вилучено понад 34 г небезпечного наркотичного засобу (за зберігання канабісу більше 5 г передбачена кримінальна відповідальність).
Наразі, за результатами службової перевірки, інспектора звільнено з правоохоронних органів.
Досудове  розслідування проводив Другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомир) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.
Справу розглядатиме Богунський районний суд міста Житомира.
Житомирська обласна прокуратура здійснюватиме публічне обвинувачення.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1345