Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2021

Пізно увечері спричинив ДТП, унаслідок якого загинуло двоє осіб – справу стосовно водія прокуратура Житомирщини скерувала до суду

Житомирською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель двох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).
Слідством установлено, що дорожньо-транспортну подію 01.07.2021 спричинив 56-річний житомирянин. Рухаючись пізно ввечері на автомобілі Volkswagen у с. Оліївка Житомирського району, на перехресті зіткнувся з мотоциклом.
Як повідомлялося раніше, зіткнення призвело до загибелі двох місцевих жителів, 31-річного водія мотоцикла та 28-річного пасажира.
З часу затримання і дотепер обвинувачений перебуває під вартою без права внесення грошової застави.
Досудове розслідування, за процесуального керівництва обласної прокуратури, проводило Головне управління Нацполіції в області.
Справу скеровано до Житомирського районного суду.
Публічне обвинувачення у суді здійснюватиме Житомирська обласна прокуратура.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1130