Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2021

За безперешкодне розмитнення автомобілів вимагав плату - у Житомирі викрито на хабарі 600 доларів США посадовця митного поста

Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання неправомірної вигоди службовою особою митного поста (ч. 3 ст. 368 КК України).
 За даними слідства, головний державний інспектор митного поста Київської митниці поставив вимогу підприємцю, аби він  щоразу надавав неправомірну вигоду на суму 200 доларів США за безперешкодне розмитнення транспортних засобів (погодження орієнтовної митної вартості кожного авто без збільшення платежів за таке розмитнення).
До того ж, щоб уникнути викриття своїх незаконних дій та одержання грошових коштів, залучив митного брокера.
Відтак 31.08.2021 посадовця викрито після одержання  неправомірної вигоди на суму 600 доларів США.
Наразі на робочому місці та у помешканні інспектора митного поста проведено обшуки, під час яких вилучено документацію щодо проведення митних оформлень транспортних засобів.
Досудове слідство триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, встановлюються обставини скоєного злочину та можлива причетність інших осіб.
Неправомірні дії службової особи припинено прокуратурою спільно з Другим слідчим відділом (з дислокацією у м. Житомир) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1598