Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2021

Опівночі розстріляв подружжя з автоматичної зброї – прокуратура Житомирщини скерувала справу про подвійне вбивство до суду

#до суду #подвійне вбивство
Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом вчинення подвійного умисного вбивства подружжя (ч.1 ст.263, ч.1 ст.309, п.1 ч.2 ст.115 КК України).
За даними слідства, особливо тяжкий злочин у червні цього року, у с. Грубське Коростишівської ОТГ Житомирського району скоїв 58-річний мешканець столиці, який має дачний будинок у сусідньому селі.
Обвинувачений опівночі, прибувши до будинку потерпілих (ніби під приводом неповернення боргу), через вікно здійснив не менше 9 прицільних пострілів з переробленого автомата Калашникова. Унаслідок пострілів чоловік, батько малолітньої дівчинки, 1974 року народження, від смертельних поранень загинув на місці, а мати, 1982 року народження, одержала тяжкі поранення, від яких померла у лікарні.
Як повідомлялося раніше, врятувалася лише 11-літня донька, яка на той час була в іншій кімнаті. Вона й повідомила поліцію  про трагічну подію.
У ході досудового розслідування вилучено вогнепальну зброю, з якої вчинено умисне вбивство, набої до зброї, бойові припаси та наркотичні засоби.
З часу затримання і дотепер обвинувачений перебуває під вартою без права внесення грошової застави.
Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводу Управління карного розшуку.
Справу розглядатиме Коростишівський  районний суд Житомирської області.
Санкція статті за особливо тяжкий злочин, який інкриміновано особі передбачає максимальне покарання у виді довічного  позбавлення волі.
Публічне обвинувачення здійснюватиме Житомирська обласна прокуратура.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1385