Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2021

Закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо організованої групи, що збувала наркотики через Телеграм-канал

За процесуального керівництва обласної прокуратури, 13.09.2021, закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо трьох членів злочинного угруповання, які обвинувачуються у вчиненні ряду злочинів, передбачених ч.3 ст.307, ч.2 ст. 309 КК України.
Установлено, що у період з листопада 2020 року по лютий поточного року організованою 30-ти річним місцевим жителем групою, до складу якої також увійшли його дружина та особа без постійного місця проживання та джерела доходу, вчинено ряд кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом (шляхом пересилання) наркотичних засобів та особливо небезпечних психотропних речовин – канабісу, амфетаміну, метилендіоксиметамфетаміну, лізергіду, метилметкатинону тощо.
Останні приймали замовлення від потенційних покупців у створеному організатором групи Телеграм-каналі, отримували оплату через електронну платіжну систему  та здійснили більше 40 поштових відправлень за вказаною замовниками адресою.
У ході санкціонованих обшуків у фігурантів вилучено більше 50 грам психотропних речовин, що є великим розміром.
З метою забезпечення подальшої конфіскації накладено арешт на майно обвинувачених загальною вартістю близько півмільйона гривень.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось СУ ГУНП в області, оперативний супровід – ВБКОЗ УСБУ в області.
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1260