Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2021

Викрито раніше судиму мешканку Житомирщини на зверненні до «кримінального авторитета» за вчиннення ним злочинного впливу щодо особи

   Житомирською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою у вимаганні грошових коштів, поєднаного із погрозами застосування фізичного насильства та знищення майна, а також умисного поширення злочинного впливу у суспільстві.
   Як повідомлялось раніше, 10 вересня, завдяки спільним, скоординованим діям Житомирської обласної прокуратури, Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції  України, оперативного відділу ДУ «Житомирська установа виконання покарань №8» та слідчого управління Головного управління Нацполіції в області викрито протиправну діяльність засудженого у вчиненні нових - тяжкого та особливо тяжкого злочинів.
   За даними слідства, багаторазово судимий 37-річний житель Житомирщини, перебуваючи в місцях позбавлення волі за вчинення умисного тяжкого злочину, з корисливих мотивів вимагав від мешканця одного із сіл області неіснуючий борг на суму 20 тис. грн, погрожуючи при цьому фізичною розправою та знищенням його майна, із залученням виконавців на «волі». Фігуранта справи, крім цього, підозрюють ще й у поширенні злочинного впливу у суспільстві.
   При цьому, у п’ятницю, 24 вересня, повідомлено про підозру за ч. 1 ст.255-3 КК України раніше судиму мешканку Житомирщини, яка завідомо знаючи, що особа, яка відбуває покарання в одній із виправних колоній області та перебуває в статусті суб’єкта підвищеного злочинного впливу – «кримінального авторитета», звернулась до останннього з метою застосування протиправного впливу до особи для позитивного вирішення цивільно-правового спору.   
   Досудове розслідування, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, проводить Головне управління Нацполіції в області.
   Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1105