Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2021

Понад 3 млн грн збитків завдано необґрунтованим збільшенням ціни на електроенергію – керівнику комунального підприємства Житомира повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури начальнику одного з комунальних підприємств Житомирської міської ради повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 Слідством встановлено, що комунальним підприємством у 2020 році, відповідно до укладеного договору, за закуплену електроенергію обсягом 10,8 млн кВт* год сплачено 21,5 млн грн.
Однак у подальшому керівник комунального підприємства, у порушення  законодавства у сфері закупівель, безпідставно уклав до договору ще три додаткові угоди про постачання електричної енергії, у яких необґрунтовано збільшено ціну товару.
Унаслідок такої недбалості комунальному підприємству завдано збитків на загальну суму понад 3 млн грн.
Викрито незаконні оборудки посадовця прокуратурою спільно з Управлінням СБ України в області.
Досудове розслідування, за процесуального керівництва окружної прокуратури, проводить Житомирське райуправління поліції.
Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1340