Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2021

Ювенальні прокурори Житомирщини побували у школах та розповіли про професію юриста (ФОТО)

З нагоди відзначення Дня юриста ювенальні прокурори Житомирщини відвідали загальноосвітні навчальні заклади та фаховий коледж, де зустрілися із старшокласниками та майбутніми правниками.
Так, начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Оксана Кайданович побувала у Житомирському торговельно-економічному фаховому коледжі КНТУ, де спільно з іншими практикуючими правозахисниками провела майстер-клас «Вибір професії - справа життя».
Під час майстер-класу прокурорка розповіла студентам про вимоги до професії прокурора, повноваження, а також основні функції відомства, які відповідають передусім позиції формуванню правової держави.
«Прокуратура наділена повноваженнями здійснювати координацію діяльності усіх правоохоронних органів, найперше – щодо додержання та захисту прав і свобод людини, особливо - дитини», - націлила майбутніх фахівців Оксана Кайданович.
Студенти, у свою чергу, цікавилися практичними аспектами роботи прокурорів. Зокрема, було багато запитань стосовно  розслідувань кримінальних проваджень, видів злочинів, які найчастіше вчиняються.
Також у школах побували ювенальні прокурори Роман Давидюк, Максим Пянківський, Тетяна Шуба, Оксана Дейнека, Аліна Левицька та Юлія Левченко Бердичівської, Житомирської, Коростенської, Коростишівської, Новоград-Волинської та Чуднівської окружних прокуратур.
У кожному навчальному закладі із старшокласниками відбулися цікаві розмови про важливість прокурорського фаху, його специфіку. Також прокурори розповіли про історію юриспруденції, її основні завдання, вагому роль у державі і суспільстві.
Зустрічі з випускниками проходили насичено, емоційно, у форматі запитань-відповідей, розповідей та дискусій.  
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram
 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1432