Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2021

Майже на 185 тис. грн занизив ціну під час продажу деревини – колишнього директора держпідприємства підозрюють у розтраті майна

 
За процесуального керівництва Новоград-Волинської окружної прокуратури колишньому директору державного підприємства повідомлено про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненою у великих розмірах (ч.4 ст. 191 КК України).
Слідством установлено, що колишній директор Державного підприємства «Дослідне господарство «Рихальське» Інституту сільського господарства Західного Полісся Національної академії аграрних наук України» протиправно збував необроблену деревину (хвойних порід) без проведення передбачених законом аукціонів за заниженими цінами.
Так, протягом року посадовець незаконно продав чотирьом товариствам та приватним підприємцям деревини за нижчими, ніж були встановлені на той час на біржі цінами, чим завдав державним інтересам шкоди майже на 185 тис. грн.
Протиправну діяльність викрито окружною прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
Досудове розслідування, за процесуального керівництва прокуратури, проводить відділення поліції  № 1 Новоград-Волинського райвідділу поліції.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1331