Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2021

Прокуратура реагує на незаконні вирубки лісу поблизу с. Омелянівка Коростенського району

За процесуального керівництва Малинського відділення Коростенської окружної прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки дерев (ч. 1 ст. 246  КК України).
Установлено, що у жовтні цього року поблизу с. Омелянівка на земельних ділянках здійснено незаконні порубки дерев. Зокрема, правоохоронці затримали вантажний автомобіль із спеціалізованим причепом, який перевозив 140 дубових колод загальним об’ємом майже 20 м3.
Водночас ініціатор вирубки дерев – товариство з обмеженою відповідальністю стверджує, що має право власності на землю та проводить заліснення.
Така ситуація набула резонансу та викликала обурення і занепокоєння місцевих жителів.
У зв’язку з цим повідомляємо, що досудове розслідування проводиться із додержанням вимог чинного законодавства, здійснюються необхідні слідчі (розшукові) дії. З метою встановлення достовірності відомостей, будуть витребувані усі необхідні документи.
Також прокурором заявлені до суду клопотання про накладення арешту з позбавленням права на відчуження і розпорядження і користування технікою, деревиною та земельними ділянками понад 128 га, де здійснено незаконні порубки. Однак ухвалою слідчого судді від 03.11.2021 клопотання щодо земельних ділянок задоволено частково, накладено арешт лише у частині позбавлення права відчужувати і розпоряджатися частиною землі від загальної площі.
Дотримуючись принципової позиції, окружна прокуратура оскаржила  ухвалу в Житомирському апеляційному суді з вимогою позбавити володільця землі права на відчуження, розпорядження та користування усіма дев’ятьма земельними ділянками.
Захищаючи інтереси жителів Чоповицької територіальної громади,  Коростенська окружна прокуратура заявила до суду позов про скасування державної реєстрації права приватної власності на 46 земельних ділянок, в тому числі на яких здійснювались незаконні рубки, та витребування землі з незаконного володіння цього ж товариства з обмеженою відповідальністю.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1778