Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2022

У Житомирі розкрито «клозапіно-кавове» вбивство: підозрюваному «світить» від 10 до 15 років або довічне ув’язнення

За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури, на підставі зібраних органом досудового слідства доказів, розкрито особливо тяжкий злочин, скоєний жителем Вінницької області.
Наразі особі повідомлено про підозру в умисному вбивстві однієї особи з корисливих мотивів та закінченому замаху на умисне вбивство двох осіб з корисливих мотивів, а також у розбійному нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (п. 6 ч. 2 ст. 115, п. п. 1, 6 ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України).
Слідством установлено, що 48-річний житель Вінничини скоїв розбійний напад на двох місцевих жительок, а також вбивство і замах на вбивство, у вересні 2018 року у Житомирі.
Спочатку він, замаскувавши свої злочинні умисли, познайомився із жінками, які відпочивали увечері у кафе, та проявив неабияку щедрість, пригощаючи їх напоями. Коли ж всі разом вийшли з розважального закладу, запропонував ще й на свіжому повітрі посмакувати кавою, за якою люб’язно збігав та приніс у двір, де вони зупинилися.
Однак, аби реалізувати свій задум, непомітно додав у напій заздалегідь приготовлений медичний препарат з антипсихотичною та седативною дією. Унаслідок випитої кави з вмістом клозапіну одна жінка знепритомніла, а її подруга – померла. Тоді зловмисник й скоїв розбій, заволодівши майном потерпілих, а саме, ювелірними виробами (сережки, персні, ланцюжки, браслети), мобільними телефонами і навіть жіночими сумочками на загальну суму майже 50 тис. грн.
Особливо тяжкий злочин розкрито завдяки спільній злагодженій роботі процесуальних прокурорів Житомирської окружної прокуратури та слідчих Житомирського райуправління поліції, які проводять досудове розслідування.
На даний час підозрюваний перебуває у слідчому ізоляторі, оскільки столичний суд розглядає справу стосовно скоєння ним інших аналогічних кримінальних правопорушень.
Санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1661