Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2022

Погрози журналісту та перешкоджання проведенню відеозйомки про забудову набережної р. Тетерів – у Житомирі місцевому жителю повідомили про підозру

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, на підставі зібраних слідством фактів, особі повідомлено про підозру у погрозі насильством щодо журналіста під час виконання ним законної професійної діяльності та в умисному перешкоджанні здійсненню журналістом законної професійної діяльності (ч. 1 ст. 345-1, ч. 1 ст. 171 КК України).
Слідством установлено, що кримінальне правопорушення у серпні минулого року скоїв 63-річний житомирянин.
Зокрема, під час проведення журналістом відеозйомки про забудову приватними будинками набережної річки Тетерів у Житомирі, підозрюваний, назвавшись охоронцем приватної території, забороняв знімати сюжет. Він агресивно  погрожував журналісту застосувати фізичне насильство, при цьому замахувався на нього дерев’яною палицею з металевим предметом та висловлювався  нецензурною лайкою.
Таким чином фігурант справи перешкоджав журналісту виконувати свої професійні обов’язки під час відеофіксації споруджених приватних будинків на  земельних ділянках у прибережній зоні.
Досудове розслідування проводить  Головне управління Нацполіції в області.
Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 2454