Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2022

Заробляв на нелегальній ретрансляції телепрограм - на Житомирщині викрито місцевого жителя (ФОТО)

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури Управлінням СБ України в області та Головного управління Нацполіції в області викрито місцевого жителя, який займався незаконною ретрансляцією телепрограм телевізійних телеканалів, порушуючи авторські та суміжні права законних володільців – приватного товариства (ч. 2 ст. 176 КК України).
Слідством установлено, що протиправною діяльністю протягом останніх декількох років займався житель селища міського типу, що в Житомирському районі.
Для цього у нежитловому приміщенні квартирно-експлуатаційної частини він обладнав спецтехнікою окрему кімнату, звідки здійснював ретрансляцію телепрограм у кабельній мережі житлових будинків селища. На «обслуговуванні» перебувало щонайменше 300 абонентів. Щомісячну плату від кожного споживача отримував готівкою, фіксуючи суми у журналі.
19.05.2022 у помешканні фігуранта справи і нежитловому приміщенні проведено санкціонований обшук та вилучено майже 35 одиниць телекомунікаційного обладнання, серед якого - підсилювачі сигналів, телевізійні модулятори, транскодер, тюнери, а також журнал з чорновими записами.
Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вилучену спецтехніку та призначення відповідної технічної експертизи.
Досудове розслідування, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, проводить Головне управління Нацполіції в області. 

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1707