Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2022

Прокуратура Житомирщини попередила незаконне вибуття майже 55 млн грн з бюджету – договір про будівництво басейну визнано недійсним

За позовом прокурорів Чуднівської окружної прокуратури  Господарський суд Житомирської області скасував неправомірне рішення тендерного комітету комунальної установи про визнання приватного товариства переможцем торгів, а укладений між ними договір про закупівлю будівельних робіт визнав недійсним.
Йдеться про те, що Романівська дитячо-юнацька спортивна школа у лютому 2019 року неправомірно провела публічні торги із закупівлі будівельних робіт для спорудження фізкультурно-оздоровчого комплексу – плавального басейну в смт Романів. За результатом торгів переможцем визнано приватне товариство, з яким укладений договір на виконання будівельних робіт за бюджетні кошти на суму майже 55 млн грн.
Однак прокурори окружної прокуратури встановили, що комунальна установа – спортивна школа – діяла неправомірно, оскільки не мала дозволу від засновника проводити публічні торги.
Крім цього, закладом позашкільної освіти порушено й інші вимоги Закону України «Про публічні закупівлі». Зокрема, в умовах тендеру зайво прописали критерії, які спричинили дискредитацію інших учасників.
За втручання прокуратури спірний договір скасовано та попереджено незаконне вибуття з держбюджету десятки мільйонів гривень.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1224