Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2022

Витрата майже 350 тис. грн бюджетних коштів – на Житомирщині екс-селищного голову обвинувачують у зловживанні службовим становищем

Прокурори Чуднівської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця за фактом зловживання службовим становищем, тобто умисному використанні службового становища всупереч інтересам служби з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).
Слідство встановило, що кримінальне правопорушення колишній селищний голова скоїв у 2018-2019 роках, під час закупівлі природного газу для опалювання приміщень лікарні, школи, дитсадка та сільської ради.
Зокрема, посадовець неправомірно до основних двох договорів, укладених з приватним товариством, уклав ще 10 додаткових угод, якими більше, аніж удвічі – на 65 % - збільшено закупівельну ціну, та, відповідно, зменшено об’єм товару. На підставі підписаних ним документів товариство поставило на 40 тис. м3 газу менше, а кошти отримало як за обумовлений в основних договорах об’єм.
За результатами проведеної експертизи, на рахунок постачальника з бюджету зайво перераховано майже 350 тис. грн.
Прокурорами, з метою відшкодування завданих збитків, заявлено позов про стягнення з фігуранта справи зазначеної суми у повному обсязі. 
Також накладено арешт на майно обвинуваченого, а саме, 4 земельні ділянки загальною площею 4 га та два транспортні засоби.
Зловживання посадовця викрито за процесуального керівництва Чуднівської окружної прокуратури, Управлінням СБ України в області спільно з відділенням поліції №1 Житомирського райуправління поліції, яке проводило досудове розслідування.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 904