Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2022

Збували підроблені долари США за «демпінговою» ціною – у Житомирі судитимуть двох фальшивовалютників

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб за фактом придбання, зберігання, перевезення та збуту підроблених грошей, за попередньою змовою з іншою особою (ч. 2 ст. 199 КК України).
За даними слідства, збутом фальшивої валюти займався житель Житомирської області  спільно з мешканцем Київщини.
Кримінальний «тандем» розподілив між собою ролі: один з них купував підроблену валюту у столиці і передавав «партнеру» з Житомирщини, який збував кошти за «демпінговою» ціною – половину вартості – місцевим жителям. Обох викрили «на гарячому» - під час придбання чергового траншу - 2000 фальшивих доларів  США.  
Під час обшуків за місцем проживання та в автомобілях фігурантів справи вилучено, крім доларів США, чеські крони, болгарські леви, російські рублі, хорватські куни, чорнові записи, 10 мобільних телефонів, комп’ютерну техніку.
Незаконні дії з іноземною валютою викрито за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, Управлінням СБ України в області та Головним управлінням Нацполіції в області, яке проводило досудове розслідування.
Справу розглядатиме Корольовський районний суд міста Житомира.
Житомирська обласна прокуратура здійснюватиме публічне обвинувачення.
Санкцією зазначеної статті передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1279