Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2022

Понад 90 га сільгоспугідь вартістю 19 млн грн прокуратура Житомирщини повернула територіальній громаді

За результатом розгляду позову Новоград-Волинської окружної прокуратури Господарський суд Житомирської області виніс рішення про визнання недійсним договору оренди 91 га землі та зобов’язав орендаря повернути сільгоспугіддя до комунальної власності.
Йдеться про те, що декілька років тому Новоград-Волинська райдержадміністрація уклала з приватним товариством договір про надання в оренду п’яти земельних ділянок, розташованих на території Брониківської сільської ради, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
Однак прокурори встановили, що значний масив земель сільськогосподарського призначення, орієнтовною вартістю 19 млн грн, наданий у користування з порушенням вимог земельного законодавства.
Зокрема, орендовані ділянки фактично перебували у державній власності та не належали до земельних часток (паїв). А тому Новоград-Волинська райдержадміністрація не мала права передавати землю такої категорії у користування. До того ж, спірні землі передано у користування без проведення земельних торгів.
Суд погодився з доводами прокурора та прийняв відповідне рішення, зобов’язавши користувача повернути землю до комунальної власності територіальної громади.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1256