Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2022

На 3,5 млн заподіяв державі шкоди, демонтувавши залізничну колію, прокладену до держпідприємства Укроборонпрому – на Житомирщині повідомлено про підозру директору товариства

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської окружної прокуратури, на підставі зібраних слідством фактів, у передбачений законом спосіб, директору товариства повідомлено про підозру у закінченому замаху на таємне викрадення чужого майна (крадіжка),  що завдало значної шкоди (ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 185 КК України).
Слідством установлено, що кримінальне правопорушення скоїв директор приватного товариства у листопаді 2020 року.
Зокрема, під видом придбання у комерційної структури, на підставі нікчемного договору, старопридатних рейок, підозрюваний найняв працівників та дав їм вказівку демонтувати залізничні колії залізничного полотна, прокладеного до державного підприємства Укроборонпрому, розташованого у приміській зоні Житомира.
Викрили зловмисників та викликали правоохоронців на місце злочину, під час розрізання ними газовим різаком сталевих колій працівники залізничної станції.
Однак фігурант справи, прикриваючись неправомірним договором, наступними днями продовжив викрадення чужого майна. Органом досудового слідства задокументовано три факти крадіжок.
За попередніми даними, підозрюваним зруйновано понад 170 погонних метрів залізничного полотна та пошкоджено майже 3 тисячі металевих і дерев’яних елементів різного призначення. Усі матеріали вилучено, арештовано та передано на зберігання Укрзалізниці. Також накладено арешт на знаряддя скоєння злочину – газовий різак та вантажний бус.
Унаслідок протиправних дій, АТ «Українська залізниця», якому на праві власності належать залізничні колії, заподіяно збитків на понад 3,5 млн грн.
«Залізничні оборудки» виявлено та припинено за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури співробітниками Управління СБ України в області та Головного управління Нацполіції в області, яке проводить досудове розслідування.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 919