Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2022

За ініціативи прокуратури Житомирщини накладено арешт на технічний парк підприємства російських засновників-співучасників кримінального провадження

Прокурори Коростишівської окружної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами однієї з об’єднаних територіальних громад (ч. 1 ст. 364 КК України).
Слідством установлено, що посадовці територіальної громади, за попередньою змовою з групою осіб, надали у користування приватному товариству земельну ділянку несільськогосподарського призначення площею понад  4 га по значно заниженій ціні. Унаслідок цього до місцевого бюджету не надійшла значна сума орендної плати.
Крім цього установлено, що засновниками товариства, яке займається каменеобробною діяльністю та розташувало на орендованій ділянці майновий комплекс виробничих приміщень, є двоє громадян російської федерації,  та, попри широкомасштабне військове вторгнення країни-агресора в Україну, дотепер отримують прибуток.
З врахуванням таких обставин, прокурори окружної прокуратури спільно з органом досудового слідства ініціювали подання клопотання про накладення арешту на вилучену під час обшуку техніку товариства.
У четвер, 16 червня, за участі прокурорів суд розглянув клопотання та виніс ухвалу про накладення арешту на технічний парк підприємства-боржника, зокрема, 12 одиниць транспортних засобів та спецтехніки.
Досудове розслідування, за оперативного супроводу Управління СБ України в області, проводить відділення поліції № 4 Житомирського райуправління.
 
Прокуратура Житомирщини у Тwitter  Facebook  Telegram

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1157