Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2022

В умовах воєнного стану оприлюднив в інтернеті фото з розташуванням оборонної споруди та військовослужбовця – у Житомирі місцевому жителю повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури, на підставі зібраних слідством фактів, місцевому жителю повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
Установлено, що злочин скоїв житель Житомира у період широкомасштабного збройного вторгнення російської федерації в Україну, на початку травня цього року.
Чоловік, будучи зареєстрованим в одній із соцмереж, на власному акаунті під своїм прізвищем, до якої має вільний доступ значна кількість інтернет-читачів, розмістив фото із зображенням військовослужбовця Збройних Сил України, який перебував на варті фортифікаційної споруди, зведеної біля будинку, із зазначенням точної адреси. До того ж, під своїм постом розмістив коментар, що стосується офіційних осіб установи.
Унаслідок оприлюднення такого зображення багаточисельній аудиторії інтернет-користувачів, стало можливим ідентифікувати місце розташування цієї оборонної споруди, яка знаходиться в обласному центрі.
Під час санкціонованого обшуку у помешканні чоловіка виявлено та вилучено мобільний телефон і ноутбук, які він використовував для розміщення ілюстративного матеріалу.
Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБ України в області.
Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Житомирської обласної прокуратури.
Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
кількість переглядів: 1599